Beleefkompas Kennisbank Meer rust in huis

Les 6: BONUS

Play Video

Als laatste deel ik hieronder als BONUS een aantal inzichts-documenten. Ik leg bijvoorbeeld meer uit over (hoog)sensitiviteit en ik vertel over onze basisemoties boos, bang, bedroefd en blij. Ik geef in deze documenten ook tips wat je als ouder kan doen om je kind hierin te begeleiden.

Ik sluit af met een inzichts-document over de 9-jaarsfase, een heel belangrijke fase die elk kind rond zijn/haar 9e, 10e, 11e jaar doormaakt en waar weinig ouders nog van op de hoogte zijn. Je kind maakt dan een stap naar meer zelfstandig willen zijn, omdat ze meer beginnen te begrijpen van de wereld om hen heen, maar ook meer begrepen willen worden! Als je dat weet als ouder, ga je anders met je kind om: je krijgt mooie gesprekken en daarmee zeker ook weer een vernieuwde fijne samenwerking met je kind!

 Alle succes en bij vragen, neem contact met mij op!