BELEEFKOMPAS. HET KOMPAS VOOR JOU EN JE KIND

Ik start een coachtraject bij Beleefkompas. HOE ZIET DIT ERUIT?

Het is duidelijk, jij wil coaching in de begeleiding van je (hoog)sensitieve kind of je wil coaching voor je kind, zodat hij/zij straks met meer rust en zelfvertrouwen in de schoenen staat.

Hieronder vind je de coachcirkel die wij samen doorlopen:

beleefkompas_vuur

VUUR - Er is een VERLANGEN, een veranderwens!

Wat is je situatie? Wat zie jij het liefst NU veranderd? In een gratis kennismakingsgesprek van 40 minuten brengen we dit samen globaal in kaart.

Ik vertel jou wat ik zou kunnen betekenen voor jou en je gezin en mail jullie een voorstel. Zijn we een coachingstraject overeengekomen, kunnen wij beginnen!

WIND - IK HOOR jullie HULPVRAAG, zowel van de ouders als van jullie kind.

In de eerste sessie spreek ik met jullie als ouders af. We bespreken diepergaand waar jullie tegenaanlopen en welke invloed dat heeft en op wie. Wat zie jij het liefst NU veranderd?

We gaan direct samen aan de slag! Met SPIEGELoefeningen en visualisaties krijgen jullie als ouders direct inzichten. Ook krijgen jullie tips & tools voor thuis!

Natuurlijk zal jullie kind zelf ook vertellen, waar het tegenaanloopt. Waar nodig kan ik ook via een Google Meet even met jullie kind kennismaken, zodat het niet meer zo spannend is om naar mij toe te gaan voor coaching 😉

beleefkompas_wind
beleefkompas_water

WATER - JIJ VOELT dat jullie groeien door samen te oefenen.

In de coachsessies werken we toe naar de gestelde doelen en de weken tussen de sessies proberen jullie nieuwe tools uit thuis en in het dagelijks leven.

Jullie maken je dus nieuwe skills eigen! Jullie voelen steeds meer “Yes, we can do this!”

AARDE - JIJ WEET hoe de tools & tips werken en passen dit toe.

Jij en je kind ervaren minder stress en meer vertrouwen, omdat jullie beiden voelen tools in handen te hebben die je kan inzetten in uitdagende situaties. Je kind zit weer lekker in haar vel. Jij ervaart rust in huis en jullie band is versterkt.

beleefkompas_aarde
beleefkompas_vuur

VUUR -Laat het oude los, JULLIE HEBBEN NIEUWE SKILLS eigengemaakt!

Je laat los wat je niet langer dient en neemt geleerde lessen mee als skills for life.

Het kan zijn dat jullie nog een paar extra sessies willen toevoegen aan het coaching-traject. Dat kan!

We stemmen dit tijdig samen af.

Liever eerst kennismaken? Natuurlijk!  Boek jouw kennismakingsgesprek en we bespreken samen vrijblijvend hoe een coaching-traject eruit kan zien!

EFT, 1-ouderopstelling / Familieopstelling en meer Beleefkompas-tools!

EFT Familieopstelling Gooi en Vechtstreek

EFT, EMOTIONAL FREEDOM TECHNIQUE

EFT wordt soms het zusje van EMDR genoemd. Deze technieken helpen jou en je kind om stress in je lichaam op te ruimen.

Waar het bij EMDR vaak om het verwerken van één heftige gebeurtenis gaat, is EFT méér dan dat.

Deze manier van aanpak leert je om elke belemmerende gedachte, emotie of nare herinnering (groot en klein) die zich aandient te doorvoelen,  onder woorden te brengen om daarna de fysieke spanning die er zat los te laten.

We vormen samen nieuwe positieve krachtige gedachten. Dan zijn er geen hobbels meer om weerbaar en veerkrachtig in het leven te staan!

 

1-OUDER-/ FAMILIEOPSTELLING

Een 1-ouderopstelling of Familieopstelling kan je makkelijk als ouder samen met mij doen en geeft inzicht in waar het systemisch nog niet in balans is binnen het gezin.

Door samen effectieve interventies toe te passen, ontstaat een nieuw evenwicht en beweeg je naar "meer rust in huis".

Ook werk ik met ontzettend mooie, leuke en inzicht gevende visualisaties.

Maak samen met mij met 1-ouder-opstelling stappen voor het hele gezin!

SCHATGRAVEN

Als hooggevoelige mensen zijn we zo geneigd ons te voegen naar wie wij denken te moeten zijn. Of we verplaatsen ons zo goed in de ander en wat de ander nodig heeft, dat we onszelf bijna vergeten. Brené Brown heeft hier een geweldig boek over geschreven: DE MOED VAN IMPERFECTIE gaat over de reis van “Wat zullen anderen wel niet denken?” naar “Ik ben goed genoeg”. In een coachtraject bij mij gaan wij aan de slag met overtuigingen die jou in de weg zitten en kijken we naar welke gedachten helpend voor jou kunnen zijn.

SCHATGRAVERS is een prachtig kaartspel dat je samen met je kind(eren) kan spelen. Het spel laat je door prikkelende vragen onder woorden brengen waar je van geniet of waarvan je droomt, welke fijne gedachte je vandaag hebt gehad of welk compliment jij wil uitdelen aan een tafelgenoot. VOORAL laat het je bewust worden van waardevolle eigenschappen die jij in je hebt en die je dus altijd in kan zetten, ook in lastige situaties.

WEER LEKKER IN JE VEL

In “Eventjes tijd voor hoogsensitiviteit” beschrijft Drs. Esther Bergsma wat hoogsensitieve mensen kenmerkt:

  1. Waarnemen van subtiele details
  2. Diepgaande verwerking van die informatie
  3. Sterkere emotionele reacties (zowel positief als negatief)
  4. Empathie in reactie op signalen van anderen

Voor jouw tiener als hoogsensitieveling mag één  ding duidelijk zijn: HIJ/ZIJ VOELT VEEL. Het is superbelangrijk voor je kind erachter te komen bij zichzelf waar je aan kan merken hoe je je voelt en ook waar je dat voelt in je lichaam. "Wat gebeurt er en wat doet ik dan?" Als zij leert eigen gedachten en emoties te verwoorden, zal je kind zichzelf steeds beter begrijpen.  En zal ook aan kunnen geven wat 't nodig heeft bij "overprikkeld" of "vol" raken. En dat geldt natuurlijk ook voor jou als ouder. Wanneer jullie meer uitleggen en uitspreken naar elkaar, verbetert de relatie.

De uitnodigende vragen van het LEKKER IN-JE-VEL SPEL helpen gevoelens en emoties bespreekbaar te maken, ze te (h)erkennen en er beter mee om te gaan.

Help, ik voel zoveel 1280x1008

Als je jezelf beter leert kennen, voel je je zekerder worden en groei je in relaties met anderen!

Leerkuil (2)

DE LEERKUIL

Veel hoogsensitievelingen lopen rond met negatieve overtuigingen, zo sterk dat je daarmee vast kunt lopen. We kunnen dingen denken als “het komt door mij” , “ik kan dit niet”, “het is te moeilijk”, “ik durf niets te zeggen”. Gedachten hebben enorme invloed op hoe je je voelt en hoe je doet. Des te belangrijker om positief te leren denken!

Als we leren nieuwe POSITIEVE (ons helpende) gedachten ons eigen te maken, gaan we door de LEERKUIL. We zullen tijdens ons coachtraject echt wel af en toe een ‘muurtje’ tegenkomen. Maar zoals je ziet, is dit muurtje te beklimmen. Sterker nog, je komt eroverheen met nieuwe skills! Je leert nieuwe gedachten vormen, gedachten die voor JOU helpend zijn. Hoe vaker je deze gebruikt, hoe meer dit vanzelf gaat. Helpende overtuigingen zijn bijvoorbeeld: “Ik kan een heleboel, maar dit vind ik nog lastig”, “Fouten maken mag, daar leer ik juist van”, “Ik vind het eng om mijn spreekbeurt te houden, maar ik heb goed geoefend dus ik weet waar ik het over heb”.

De eye-opener voor mijzelf om nieuwe dingen te leren is de volgende gedachte geweest “ik kan dit NOG niet, ik kan er altijd BETER in worden”. Carl Dweck noemt dit de GROEI-mindset. Leren LEREN en positieve gedachten vormen zijn skills for life! Het maakt dat je met tegenslagen of moeilijke situaties leert omgaan, het vergroot je zelfvertrouwen.

HET LABYRINT

Het labyrint staat voor de weg naar binnen en de weg naar buiten, zonder te verdwalen. In het midden zit jouw bron van liefde, jouw kern, jouw waarheid. Er zijn op vele plekken op de aarde een labyrint gemaakt om deze daadwerkelijk te lopen, zoals bijvoorbeeld het beroemde Labyrint van Chartres. En soms worden ze gewoonweg gemaakt in een bos of in een tuin of op het strand in het zand. Als ik er samen met mijn gezin eentje tegenkom, gaan we de uitdaging aan om hem te lopen!

Het coach-pad wat wij samen bewandelen zal net als het lopen van een stukje van een labyrint kunnen voelen. We lopen even samen op. We komen tot de kern van hetgeen jij wil aanpakken en jij en je kind stappen daarna met meer rust, meer vertrouwen en een sterkere band weer verder.

En ja, de kleuren in het labyrint geven aan, dat je een hobbel op elk levensgebied kan tegenkomen. We gaan het samen aan!

Voel jij aan alles dat je wil starten?

ChartresLabyrinthColored
Kompas 1280x852

Waar vindt Beleefkompascoaching haar oorsprong?

Beleefkompas vindt haar oorsprong in Peru, waar ik in 2006 een fantastische spirituele reis heb mogen maken samen met 6 inspirerende vrouwen. Ik was al in Peru geweest met een televisieserie “Missie Antarctica”. Daar werd het vlammetje in mij aangewakkerd om hier vaker naartoe te gaan.

Beleefkompas heeft voor mij alles te maken met hoe de Peruanen leven met hun intuïtieve vermogens, ook een van de krachten van hoogsensitieve mensen. Noord, Oost, Zuid, West en Ik hoor, Ik zie, Ik voel en Ik weet: Iedere windrichting in het Peruaanse Medicijnwiel heeft haar eigen plek en betekenis in een cyclus. Dit heb ik geleerd van gidsen die ons daar begeleidden.

In het midden zit Hunab Ku, de verbinding met jouw binnenste vlammetje, jouw oorsprong, jouw gut-feeling, jouw intuïtie, hoe jij het noemen wil. Als je hiermee samenwerkt, gaan er nog zoveel meer deuren voor je open en wordt het leven een waar feest.

IK BELOOF JOU EN JE TIENER na een traject met mij

MEER RUST, MEER ZELFVERTROUWEN en EEN STERKERE BAND

Mijn droom is bovenal…

dat ieder van jullie ook leert verbinding te maken met je intuïtie! Via EFT, via opstellingen en via voor jou persoonlijk gemaakte visualisatie-meditaties. Dit is een van de grootste MAGIC tools die je bij mij mag gaan ontdekken.